Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pizza z baleronem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pizza domowej roboty smakuje rewelacyjnie.

Pizza z baleronem i pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pizza z baleronem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pizza z baleronem i pieczarkami
Mąkę przesiać do miski, dodać pokruszone drożdże, ciepłą wodę, oliwę, sól i zagnieść ciasto. Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na 20 minut. Następnie podzielić na 2 części, i rozwałkować na 2 okrągłe placki. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić posiekaną cebulę. Do cebuli wsypać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Następnie wsypać pokrojony baleron, dodać koncentrat pomidorowy i ketchup. Razem wszystko podsmażyć i przyprawić do smaku. Ciasto posypać odrobiną tartego żółtego sera, wyłożyć farsz i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 20 minut w temp 220 stopni. 5 minut przed końcem pieczenia posypać pozostałym żółtym serem.
Pizza z baleronem i pieczarkami
Pokrojony baleron podsmażyć z pozostałymi składnikami.
Pizza z baleronem i pieczarkami
Gotowy farsz wyłożyć na posypany tartym żółtym serem blat ciasta.