SUPERPRZEPIS

Pizza z chapatą, camembertem i szparagie

  • 1
  • pacpaw
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Pizza z chapatą, camembertem i szparagie Więcej zdjęć (5)

z dodatkiem sezonowego warzywa czyli szparagu

Składniki:

Pizza z chapatą, camembertem i szparagie

 

  • ciasto na pizzę 30cm
  • chapata z orzechami 6 plastrów
  • ser camembert 125g
  • szparagi zielone 4
  • czosnek marynowany 5 ząbków
  • Sos: przecier pomidorowy 3 łyżki
  • keczup łagodny 2 łyżki
  • papryczka marynowana chili 2 sztuki

Sposób przygotowania:

Pizza z chapatą, camembertem i szparagie
Ciasto przygotowuję wg przepisu: „https://gotujmy.pl/ciasto-na-pizze-pszenne-mieszane,przepisy,151587.html”. Tak przygotowany spód rozpościeram na blaszce do pizzy. Przecier pomidorowy mieszam z keczupem i pokrojonymi papryczkami chiil. Szparagom ułamuje końcówki. Następnie kroję je w plasterki pozostawiając końcówki. Chapatę kroję w paski, zaś ser camembert również w plasterki. Sosem pomidorowym obficie smaruję spód pizzy. Układam plasterki sera, a na to salami chapata. Posypuję jeszcze pokrojonym czosnkiem i pokrojonymi szparag. W środku pizzy układam końcówki szparagów. Pizzę wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C i piekę około 15 minut. Smacznego.
Pizza z chapatą, camembertem i szparagie
Z koncetratu i keczupu z papryczką przygotowuje sos
Pizza z chapatą, camembertem i szparagie
Przygotowany spód do pizzy smaruję sosem
Pizza z chapatą, camembertem i szparagie
Kolejno układam przepisy zgodnie z opisem przygotowania
Pizza z chapatą, camembertem i szparagie
Tak przygotowaną pizzę wstawiam do nagrzanego piekarnika