aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 479]

Pizza z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 280
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pizza z patelni- fajna i dużo szybsza wersja od tradycyjnej pizzy, a smak ten sam! Polecam gorąco ją!

Pizza z patelni

Składniki:

Pizza z patelni

 

Sposób przygotowania:

Pizza z patelni
Ciasto: Do miski wsypujemy cukier, drożdże, ¼ szkl wody i dwie łyżki wody, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia do 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto, które odstawiamy znów do wyrośnięcia do około godziny.

Ciasto dzielimy na 3 części. Rozciągamy je na wielkość patelni. Patelnię podgrzewamy i na ciepłą dajemy ciasto pieczmy do dwóch minut, aby się zrumieniło po czym przekręcamy na drugą stronę i ściągamy z ognia.

Smarujemy keczupem wymieszanym z oregano. Dajemy podsmażone wcześniej na maśle obrane i pokrojone w kostkę pieczarki oraz pozostałe składniki.

Dajemy na gaz, przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową.

Pieczemy na średnim ogniu do 4 minut, ciągle sprawdzamy aby nie przypalić spodu.   

Tagi:

danie pizza