Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2268]

Pizza z pieczarkami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Rozkruszyć drożdże, dodać 1/2 łyżeczki cukru, ciepłe mleko i mąkę, rozmieszać.

Pizza z pieczarkami

Składniki:

Pizza z pieczarkami

  • Ciasto:

  • Nadzienie:

Sposób przygotowania:

Pizza z pieczarkami

Rozkruszyć drożdże, dodać 1/2 łyżeczki cukru, ciepłe mleko i mąkę, rozmieszać. Dodać sól, galkę, olej, dobrze wyrobić, rozwałkować i wyłożyć na blaszce wysmarowanej olejem.

Powierzchnię ciasta posmarować olejem i koncentratem pomidorowym. Pieczarki oczyścić, wymyć, pokrajac w plasterki. Kilka plasterków zostawić na wierzch pizzy. Posiekane grzyby podsmażyć na tłuszczu z drobno posiekaną cebulą, na koniec dodać pokrojone w kawałki pomidory i podsmażać chwilę razem. Tak przygotowane nadzienie przywrawić według smaku i rozłożyć równomiernie na cieście. Posypać startym serem, wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec.

Redakcja poleca: