Strona główna Pizza z serem i pieczarkami

Pizza z serem i pieczarkami

Pizza « poprzedni | następny »
Ilonar2301 - Przepis na: Pizza z serem i pieczarkami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 712
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Pizza z serem i pieczarkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Domowa pizza z powodzeniem może zastąpić tą z pizzerii.


trudność: średne
czas:

Pizza z serem i pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki mąka,
  • 3 dag drożdże,
  • 1/2 szklaki mleko,
  • 4-5 łyżek woda,
  • 1/2 łyżeczki Sól,
  • 1/2-1 łyżeczka cukier,
  • 1 sztuka jajko,
  • 1 łyżka olej,
  • 8-10 sztuk pieczarki,
  • 10 dag ser żółty,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1/4 sztuki cebula,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 2 ząbki czosnek

Pizza z serem i pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Z drożdży, mleka, letniej wody, łyżki cukru i łyżki mąki przygotować rozczyn i odstawić go w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, dodać do niej sól, rozczyn drożdżowy i jajko, wyrobić ciasto dodając olej ( 1 łyżka) i w miarę potrzeby mąkę. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie należy uformować z niego placek, posmarować go keczupem lub sosem pomidorowym. Pieczarki zeszklić na oliwie wraz z cebulą, czosnkiem, doprawiając je do smaku solą oraz pieprzem. Wszystkie dodatki ułożyć na pizzy. Pizzę piec przez około 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pizza z serem i pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pizza
Cieniutkie ciasto na pizzę Pizza z pomidorkami koktajlowymi Pizza rewelacyjna z dwoma rodzajami łososia
Razowy spód do pizzy Pizza z pomidorami i serkiem topionym Pizza z chorizo i czarnymi oliwkami
Pizza z boczkiem i oliwkami Pizza dla (za)kochanych Pizzerinki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Pizza z pomidorami, mozzarellą i rukolą Pizza resztkowa Pizza pomidorowo cukiniowa z serem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane