-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Pizzerinki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka przekąska z ciasta francuskiego. Do jej przygotowania możemy użyć dowolnych dodatków, które akurat mamy w lodówce.

Pizzerinki z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizzerinki z ciasta francuskiego

 

  • ciasto francuskie
  • 1 czerwona papryka
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1 kulka mozzarelli
  • plasterki dowolnej wędliny
  • 20 dag żółtego sera
  • ketchup
  • sól, pieprz
  • białko jajka

Sposób przygotowania:

Pizzerinki z ciasta francuskiego
Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić na plasterki. Paprykę przekroić, usunąć gniazda nasienne i umyć. Pokroić na kawałki. Ogórka pokroić w plasterki. Żółty ser zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na trzy prostokąty.

Na każdym prostokącie położyć kilka plasterków mozzarelli. Skleić ze sobą ciasto tworząc kwadrat. Brzegi ciasta lekko zrolować. Na każdym kawałku rozsmarować ketchup. Ułożyć plasterki wędliny, ogórków, paprykę. Przyprawić solą i pieprzem.

Wierzch posypać obficie żółtym serem.

Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym białkiem. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie podzielić na trzy prostokąty. Na każdym rozłożyć plasterki mozzarelli.
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Prostokąty złożyć,zawinąć brzegi.Posmarować ketchupem.Rozłożyć wędlinę.
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Następnie położyć plasterki ogórka,pokrojoną paprykę.
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Przyprawić solą i pieprzem.Posypać obficie żółtym serem.Piec przez 30 minut w temperturze 180 stopni.