Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pizzerki z pesto i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne pizzerki upiekłam jako dodatek do sałatki

Pizzerki z pesto i mozzarellą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pizzerki z pesto i mozzarellą

 

 

Sposób przygotowania:

Pizzerki z pesto i mozzarellą
Mozzarellę zetrzeć na tarce, pomidorki umyć i przekroić na połówki. Drożdże rozpuścić wraz z cukrem w letnim mleku, dodać rozpuszczone masło, jajko, mąkę oraz sól, wyrobić jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na godzinę.Po tym czasie podzielić na 5, rozwałkować na placki, posmarować czerwonym Pesto i odstawić do wyrośnięcia na około 20-30minut.Na pizzerkach poukładać połówki pomidorów, oprószyć bazylią suszoną, posypać serem mozzarella. Piec około 15 minut w 200stopniach
Pizzerki z pesto i mozzarellą
Mozzarellę zetrzeć na tarce pomidorki umyć i przekroić na połówki Drożdże rozpuścić wraz z cukrem w letnim mleku dodać rozpuszczone masło jajko mąkę oraz sól wyrobić jednolite ciasto Odstawić do wyrośnięcia na godzinę
Pizzerki z pesto i mozzarellą
Po tym czasie podzielić na 5 rozwałkować na placki posmarować czerwonym Pesto i odstawić do wyrośnięcia na około 20-30minut
Pizzerki z pesto i mozzarellą
Na pizzerkach poukładać połówki pomidorów oprószyć bazylią suszoną posypać serem mozzarella Piec około 15 minut w 200stopniach

Tagi:

jajko jajka