lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Placek biszkoptowy na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Placek na zimno z kremówką i owocami

Placek biszkoptowy na zimno

Składniki:

Placek biszkoptowy na zimno

 

  • 3 biszkopty
  • 2 zielone galaretki
  • 2 szklanki kremówki
  • 20 g cukru pudru
  • 15 dag wiórków kokosowych
  • sezonowe owoce

Sposób przygotowania:

Placek biszkoptowy na zimno
Kremówkę ubij na sztywno z dodatkiem cukru pudru oraz cukru waniliowego. Dodaj do niej wiórka kokosowe.wymieszaj. Kremem przełóż biszkopty. Przełożone kremem biszkopty ściśnij lekko np obręczą tortownicy aby się nie rozpadły przełożone świeżym kremem. Na wierzch ostatniego biszkoptu wyłóż owoce. Dwie galaretki rozpuść w 750 ml wody. Gdy stężeją zalej nimi owoce. Ciasto wstaw do lodówki aby całkowicie stężało.