Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Placek egzotyczny

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mandarynki i ananasa osączyć z zalewy. Masło utrzeć z cukrem, szczyptą soli i startą

Placek egzotyczny

Składniki:

Placek egzotyczny

 

Sposób przygotowania:

Placek egzotyczny
Mandarynki i ananasa osączyć z zalewy. Masło utrzeć z cukrem, szczyptą soli i startą skórką z cytryny. Wbić jajka, przesiać mąkę i proszek do pieczenia, wlać śmietanę. Dokładnie utrzeć. Prostokątną blaszkę średniej wielkości posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Przelać ciasto, wierzch obłożyć owocami. Piec około 4 ku uprzednio nagrzanym do temperatury 200°C. Konfiturę podgrzać, przetrzeć i posmarować nią gotowe ciasto. Porcja 445 kcal