alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Placek jagodowo-wiśniowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placek jagodowo-wiśniowy na deser

Placek jagodowo-wiśniowy

Składniki:

Placek jagodowo-wiśniowy

 

 

 

  • Beza;
  • 10 dag cukru
  • 4 białka

Sposób przygotowania:

Placek jagodowo-wiśniowy
Zagnieść ciasto. Ukształtować kulę. Wstawić do lodówki na godzinę. Po czym zagnieść i rozwałkować na grubość 5 mm. Ciastem wyścielić tortownicę, pozostawiając wysoki brzeg. Ponakłuwać widelcem. Białka ubić z cukrem. Owoce wymieszać z cukrem. Wsypać na ciasto. Na wierzch wylać pianę z białek. Piec w temp. 200 st. C przez 40 minut.