iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Placek po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki placek jadłam kiedyś w restauracji, nigdy nie przygotowywałam takiego w domu więc na podstawie własnego smaku odtworzyłam to danie w domu. Smakowało mi jeszcze bardziej.

Placek po węgiersku

Składniki:

Placek po węgiersku

 

Sposób przygotowania:

Placek po węgiersku
Ziemniaki obieramy, ścieramy na miazgę na tarce, odstawiamy, nadmiar wody odcedzamy zostawiając powstałą skrobię, dodajemy mąkę, sól, smażymy cienkie placki duże placki. Mięso kroimy w kostkę, smażymy z cebulą i obgotowanymi pokrojonymi grzybami 20 min., dodajemy paprykę, koncentrat, śmietanę. Placek składamy a w środek nakładamy farsz mięsno-grzybowy. Podajemy placki z surówką z kapusty oraz marchewki.