Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

Placek półkruchy z marmoladą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre ciasto i proste!!!

Placek półkruchy z marmoladą.

Składniki:

Placek półkruchy z marmoladą.

 

Sposób przygotowania:

Placek półkruchy z marmoladą.
Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem, wymieszać z cukrem, dodać jajka i resztę składników i zagnieść ciasto. Ciasto lekko ochłodzić. Przygotować marmoladę. Jeżeli gęsta rozrzedzić gorącą wodą. Ciasto podzielić na 2 części. Wywałkować na formę blaszki. Jedną część posmarować marmolada i nakryć drugą częścią ciasta. Zlepić dobrze brzegi, żeby marmolada nie wypłynęła. Nakłuć w wielu miejscach widelcem. Piec 45 minut. Upieczony placek posypać cukrem pudrem.