placek przekladany

Z owocami « poprzedni | następny »
sylwiach

Szef Kuchni
Przepisy: 79
zdjęcia: 1 z 1
placek przekladany
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

ciasto do idealne do kawy


trudność: średnie
czas:

placek przekladany - SKŁADNIKI:

  • na ciasto:
  • kostka margaryny,
  • 2 jajka,
  • poł szklanki cukru,
  • 2 łyzeczki proszku do pieczenia,
  • 350 gram maki,
  • 2 łyzki smietany kwaśnej)
  • na przełożenie ciasta:
  • 1 kg jabłek
  • dwa opakowania galaretki cytrynowej

placek przekladany - PRZYGOTOWANIE:

z podanych skladników zagniatamy kruche ciasto i dzielimy na trzy równe części.Każda wykładamy na blachę i pieczemy na złoty kolor.
Jablka obieramy i ścieramy na tarce o duzych oczkach.Dusimy w garnku pod przykryciem okolo 15 minut.Wsypujemy dwie galaretki i dokladnie mieszamy.połowęm masy wykładamy na placek,przykrywamy drugim plackiem,na niego wykładamy resztę masy.Przykrywamy trzecim plackiem i przykrywamy ściereczką.Ciasto najlepsze jest następnego dnia,kiedy zmięknie i przesiaknie nadzieniem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do placek przekladany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z owocami
Tort warstwowy piernikowo-pomarańczowy Domowa szarlotka Bananowiec wg Gosi
Placek ze śliwkami Ciasto Amerykaniec Ciasto mandarynkowe
Wiśniowiec z galaretką i kisielem Sernik z brzoskwiniami Drożdżówka z masą orzechową i śliwkami
Ciasto z owocami Pleśniak z jeżynami Piaskowiec z lukrem i owocami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane