vespera

vespera

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Placek szpinakowo-ziemniaczany.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Placek szpinakowo-ziemniaczany.

Placek szpinakowo-ziemniaczany.

Składniki:

Placek szpinakowo-ziemniaczany.

 

 

Sposób przygotowania:

Placek szpinakowo-ziemniaczany.
1. W blenderze miksuję obrane ziemniaki, czosnek,jajka, Rokpola, mąkę i przyprawy. 2. Kroję cebulę w krążki. 3. W dużej misce mieszam masę z blendera, listki szpinaku i cebulę. 4. Przekładam wszystko do okrągłej blachy o średnicy 24 cm. Przyciskam całą masę tak aby nie było powietrza. 5. Wstawiam na ok. 80-90 minut do piekarnika na 150 stopni. Samo przygotowanie masy trwa ok 10 minut pod warunkiem, że ktoś inny obierze ziemnaki :-). Wersja super dietetyczna może być oczywiście bez Rokpola.