Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Placek wytrawny z dynią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placek wytrawny z piekarnika, z dodatkiem rzodkiewek, dyni, pieczarek, posypany serem żółtym. Dobry na ciepło i na zimno.

Placek wytrawny z dynią Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Placek wytrawny z dynią

 

Sposób przygotowania:

Placek wytrawny z dynią
Do miski wrzucić jogurt i jajka, zmiksować. Dodać mąkę i przyprawy i ponownie zmiksować. Rzodkiewkę umyć, odciąć końce, pokroić w kawałki. Por oczyścić i posiekać.

Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do ciasta. Dodać startą na dużych oczkach dynię.

Dodać pokrojoną w kostkę szynkę, wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wyrównać.

Ser żółty zetrzeć na tarce, posypać wierzch i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec koło 30 minut.  
Placek wytrawny z dynią
Do miski wrzucić jogurt i jajka, zmiksować.
Placek wytrawny z dynią
Dodać mąkę i przyprawy i ponownie zmiksować.
Placek wytrawny z dynią
Rzodkiewkę umyć, odciąć końce, pokroić w kawałki. Por oczyścić i posiekać.
Placek wytrawny z dynią
Wszystkie warzywa dodać do ciasta, wymieszać
Placek wytrawny z dynią
Dodać pokrojoną w kostkę szynkę, wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wyrównać.