Strona główna Placek z jabłkami i budyniem

Placek z jabłkami i budyniem

Ciasta « poprzedni | następny »
Agusia74 - Przepis na: Placek z jabłkami i budyniem offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 76
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Placek z jabłkami i budyniem
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Szybki placek a jaki smaczny :)


trudność: łatwe
czas:

Placek z jabłkami i budyniem - SKŁADNIKI:

  • 5 żółtek
  • 1/2 kg mąki
  • 1 margaryna
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru ( może być nieco mniej)
  • 1 kg jabłek
  • 3 budynie śmietankowe lub waniliowe
  • 1 l mleka

Placek z jabłkami i budyniem - PRZYGOTOWANIE:

Zarobić ciasto ( nie regulować gęstości). Podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć do formy. Na to ciasto dać pokrojone w plasterki jabłka.Można je posypać dwoma łyżeczkami cukru i cynamonem ( jak ktoś lubi) Ugotować 3 budynie w litrze mleka. Gorący budyń wylać na jabłka. Całość przykryć rozwałkowaną druga częścią ciasta. Całość piec ok 45-50 minut w temperaturze ok 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika polać polewą, posypać cukrem pudrem lub udekorować według własnego pomysłu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Placek z jabłkami i budyniem (strona 1 z 1)  
kinga

kinga
offline

2009-02-12 19:38
Uwielbiam ciasta z jabłkami,więc ten idzie do ulubionych:)
Skomentuj
Oceń:
1
misia13

misia13
offline

2009-05-21 17:37
mniam;-))))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Słoneczny sernik dyniowy Królewiec mojej mamy Rolada z dynią i jabłkiem
Pyszna karpatka Eli Sernik czekoladowy Ciasto serowy domek
Kosmiczne ciasto szpinakowe Ciasto z herbatą matcha i jabłkami Truskawkowy obłoczek
Murzynek z budyniem i biszkoptami Ciasto dwukolorowe z posypką z orzeszków Wedlowski przekładaniec wg S. Anastazji

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane