Strona główna placek z musem brzoskwiniowym

placek z musem brzoskwiniowym

Z owocami « poprzedni | następny »
p.jola1 - Przepis na: placek z musem brzoskwiniowym offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 919
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
placek z musem brzoskwiniowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

placek z musem brzoskwiniowym i kruszonką


trudność: łatwe
czas:

placek z musem brzoskwiniowym - SKŁADNIKI:

  • 1 szt margaryna Kasia,
  • 3 szkl. mąka,
  • 3/4 szkl. mleko,
  • 4 szt jajka,
  • 15 g proszek do pieczenia,
  • 1 szkl. cukier,
  • 500 ml dzem brzoskwiniowy

placek z musem brzoskwiniowym - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę rozpuścić. Wyspać szklankę cukru do miski, dodać margarynę, wbić 4 jajka i dokładnie wymieszać. Wsypać po kolei 1 szkl. mąki , wymieszać (tak 3 razy), dodać mleko, pod koniec wsypać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Kłaść na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą. Na ciasto wyłożyć dżem brzoskwiniowym z mojego przepisu i posypać kruszonką zrobioną z mąki cukru i margaryny, piec 40 minut w temp. 180 stopni, potem włączyć na 10 minut termoobieg, wyłączyć, niech stygnie w piekarniku, po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do placek z musem brzoskwiniowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z owocami
Tarte tatin, czyli odwrócona tarta z jabłkami Ucierane ciasto z malinami Szybka tarta z figami
Szarlotka najlepsza z najlepszych Wieniec kukurydziany z wiśniami Ciasto kawowo-malinowe z galaretką
Ciasto kruche ze śliwkami Ucierane ze śliwkami Czekoladowo-gruszkowe
Tarta Serowo-śliwkowa Serniczki z wiśniami Ciasto Bananowy Song

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane