Strona główna placek z musem brzoskwiniowym

placek z musem brzoskwiniowym

Z owocami « poprzedni | następny »
p.jola1 offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 919
zdjęcia: 1 z 5
placek z musem brzoskwiniowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

placek z musem brzoskwiniowym i kruszonką


trudność: łatwe
czas:

placek z musem brzoskwiniowym - SKŁADNIKI:

  • 1 szt margaryna Kasia,
  • 3 szkl. mąka,
  • 3/4 szkl. mleko,
  • 4 szt jajka,
  • 15 g proszek do pieczenia,
  • 1 szkl. cukier,
  • 500 ml dzem brzoskwiniowy

placek z musem brzoskwiniowym - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę rozpuścić. Wyspać szklankę cukru do miski, dodać margarynę, wbić 4 jajka i dokładnie wymieszać. Wsypać po kolei 1 szkl. mąki , wymieszać (tak 3 razy), dodać mleko, pod koniec wsypać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Kłaść na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą. Na ciasto wyłożyć dżem brzoskwiniowym z mojego przepisu i posypać kruszonką zrobioną z mąki cukru i margaryny, piec 40 minut w temp. 180 stopni, potem włączyć na 10 minut termoobieg, wyłączyć, niech stygnie w piekarniku, po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do placek z musem brzoskwiniowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z owocami
Lekkie ciasto z malinami Limonkowy torcik z kiwi Jesienne ciasto gruszkowe
Gruszkowo śliwkowy cynamonowiec Kruche ciasto z orzechową polewą Szarlotka z połówkami jabłek
Tarta pomarańczowa Jabłkowy przekładaniec Ciasto z dynią, gruszką i figami
Ananasowiec z kokosem Tarta gruszkowa na czekoladowej kaszy mannie Styropian z brzoskwiniami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane