Placek ze słonecznikiem

Placki « poprzedni | następny »
Magdusia1312 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 85
zdjęcia: 1 z 1
Placek ze słonecznikiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne ciasto w wykorzystaniem ziaren słonecznika


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Placek ze słonecznikiem - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt z 5 jajek
  • 30 dag łuskanego słonecznika
  • 10 dag. masła
  • 15 dag. cukru
  • 4 łyżki mleka
  • 2 kostki masła
  • 1 puszka mleka skondensowanego
  • kilka paczek petitków
  • trochę dobrego alkoholu
  • polewa czekoladowa

Placek ze słonecznikiem - PRZYGOTOWANIE:

słonecznik, masło, cukier, mleko włożyć do garnka, przesmażyć i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. upiec na złoty kolor. Kiedy przestygnie rozkruszyć. Mleko skondensowane gotować ok. 1-2 godzin, aż zamieni sie w karmel [można tez kupić gotową tzw. "krówkę" w puszce]. Rozpuszczone mleko utrzeć z 2 kostkami masła. dodać rozkruszone ciasto słonecznikowe. Na tacy wyłożyć biszkopt, następnie masę ze słonecznikiem, następnie petitki namoczone w alkoholu. polać na wierzchu polewą czekoladową


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Placek ze słonecznikiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Placki
Ciasto dyniowe z kremem budyniowym Marchewkowiec z imbirem i cynamonem Tarta z dynią na słodko
Królewiec mojej mamy Ciasto w jeden mig Placek ze śliwkami
Ciasto marchewkowe Proste ciasto dyniowe Ciasto kakaowe z serem
Ciasto kawowe z powidłami i bitą śmietaną Miodowo-orzechowe ciasto Kawowe ciasto z polewą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane