zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Placek ziemniaczany z gulasze mięsnym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Tym razem placek z gulaszem mięsnym.

Placek ziemniaczany z gulasze mięsnym

Składniki:

Placek ziemniaczany z gulasze mięsnym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Placek ziemniaczany z gulasze mięsnym
Mięso myjemy, kroimy w grubą kostkę, podsmażamy ze szczyptą cukru. Dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i dalej podsmażamy. Zalewamy wodą, aby mięso było przykryte, dodajemy marchew i pieczarki pokrojone w talarki, dodajemy liście, ziele i pozostałe przyprawy. Przykrywamy i dusimy do miękkości mięsa. W miarę potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku, chwilę gotujemy. Rozrabiamy obie mąki z odrobiną wody i zagęszczamy gulasz.Zagotowujemy. Przygotowujemy ciasto na placki. Smażymy duże placki. Układamy na talerzu tak aby 1/2 placka wystawała po za talerz. Nakładamy gulasz, przykrywamy wystającą częścią i nakładamy jeszcze gulasz. Polewamy z wierzchu śmietaną.