mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Placki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ulubione danie nasze i dzieciaków. Delikatne mięso z piersi kurczaka w połaczeniu z jajkami i serem. Mniam

Placki drobiowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki drobiowe

 

  • pojedyncze piersi z kurczaka
  • 30 dkg sera żółtego
  • 5 jaj
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • przyprawa złocista do kurczaka Kamis - wedle uznania- ja dałam pół opakowania.

Sposób przygotowania:

Placki drobiowe
Piersi kroimy w kostkę, a potem jeszcze dusimy ręcznie. Zasypujemy przyprawą i odstawiamy na kilka godzin.

Po tym, czasie ubijamy jajka, dodajemy je do mięsa, do tego jeszcze starty na tarce o grubych oczkach ser i mąka ziemniaczane. Wszystko to mieszamy.

Smażymy na rozgrzanym oleju tak jak placki ziemniaczane- z obu stron. Mają przybrać złotyu kolor.
Placki drobiowe
Placuszki powinny mieć gęstą konsystencję.
Placki drobiowe
Placki smażymy z obu stron na złoty kolor.