pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Placki dyniowe wg pacpaw

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Oryginalne placki nieziemniaczane!

Placki dyniowe wg pacpaw Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placki dyniowe wg pacpaw

 

Sposób przygotowania:

Placki dyniowe wg pacpaw
Dynię obieramy. Kroimy na kawałki bez pestek. Trzemy na tarce ziemniaczanej. Odsączamy część wody i dodajemy mąką do zagęszczenia masy. Gęstość powinna być taka jak na placki ziemniaczane. Wbijamy jeszcze jajko oraz solimy do smaku. Posypujemy gałką muszkatołową i mieszamy. Formujemy placki, które smażymy na rozgrzanym smalcu na złoty kolor. Smacznego.
Placki dyniowe wg pacpaw
Oczyszczoną dynię trzemy jak na placki ziemniaczane
Placki dyniowe wg pacpaw
Smażymy na rozgrzanym smalcu wcześniej formując placki
Placki dyniowe wg pacpaw
Usmażone placki dyniowe odstawiamy do ocieknięcia tłuszczu