kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Placki Grzesia.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nauczyła mnie ich mama, teraz przyrządzam je często mężowi na kolacje z ketchupem, lub na obiad z ryżem i surówką.

Placki Grzesia. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Placki Grzesia.

 

Sposób przygotowania:

Placki Grzesia.
Parówki obrać z folii, pokroić na cienkie plasterki. Ser żółty i obraną (dokładnie umytą) marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, drobno pokroić. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, doprawić. Smażyć  placuszki z obu stron na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia.
Placki Grzesia.
Etap 1