SIS

SIS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Placki kebab

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Doskonale na dają się do przygotowania Kebabu

Placki kebab

Składniki:

Placki kebab

 

  • 4 szklanki mąki pszennej
  • 1/5 szklanki oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • szklanka gorącej wody

Sposób przygotowania:

Placki kebab
Mąkę przesiewamy przez sitko,wlewamy oliwę oraz dodajemy sól. Mieszamy dolewając gorącą wodę. Dzielimy ciasto na 6 części, każdy kawałek wałkujemy na cieniutkie placki. Placki smażymy na suchej patelni. Kładziemy na ręczniku papierowym co pozwala na wchłonięcie oleju o osuszeniu placków a następnie kładziemy na talerzu i przykrywamy folią zachowają swoją świeżość i miękkość na dłużej

Tagi:

dania placki