Strona główna Placki po węgiersku

Placki po węgiersku
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia węgierska

Anusia - Przepis na: Placki po węgiersku offline

Szef Kuchni
Przepisy: 27
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Placki po węgiersku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Placki po węgiersku dla prawdziwego smakosza.


trudność: łatwe
czas:

Placki po węgiersku - SKŁADNIKI:

Placki po węgiersku - PRZYGOTOWANIE:

Przygotuj gulasz: mięso umyj,jeżeli mięso ma żyły to je usuń, pokrój mięso w niezbyt grubą kostkę, po czym posyp przeprawami i mąką. Zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulą. potem podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat , przyprawy oraz pozostałą mąkę wymieszaną z małą ilością zimnej wody. W trakcie duszenia zetrzyj na tarce obrane ziemniaki, potem odciśnij z nich płyn. Cebulę obierz i pokrój na bardzo drobną kostkę. Jajko ubij i dodaj do startych ziemniaków. W tak przygotowanej masie rozprowadź równomiernie mąkę oraz pokrojoną cebulę. Uwaga! Przygotowana masa nie może być zbyt rzadka. Gdy gulasz jest już gotowy, rozgrzej na patelni trochę oliwy. Formuj duże placki i smaż je po około 3 minuty z każdej strony. Przed podaniem, każdy z placek polej gulaszem,odrobiną śmietany,posypać startym serem i polej ketchupem. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Placki po węgiersku (strona 1 z 1)  
Bahus

Bahus
offline

2008-12-08 13:11
dziś mam to danie na obiad.
Skomentuj
Oceń:
0
olimpia200

olimpia200
offline

2010-05-10 14:52
mniam mniam chyba jutro u mnie na obiad:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu
 Rozbef wołowy w sosie chimichurri Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro
Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze  Kotlety mielone z suszonymi grzybami Lasagne z kapustą pekińską i wołowiną

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane