Strona główna Placki po węgiersku

Placki po węgiersku
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia węgierska

Anusia

Szef Kuchni
Przepisy: 27
zdjęcia: 1 z 1
Placki po węgiersku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Placki po węgiersku dla prawdziwego smakosza.


trudność: łatwe
czas:

Placki po węgiersku - SKŁADNIKI:

Placki po węgiersku - PRZYGOTOWANIE:

Przygotuj gulasz: mięso umyj,jeżeli mięso ma żyły to je usuń, pokrój mięso w niezbyt grubą kostkę, po czym posyp przeprawami i mąką. Zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulą. potem podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat , przyprawy oraz pozostałą mąkę wymieszaną z małą ilością zimnej wody. W trakcie duszenia zetrzyj na tarce obrane ziemniaki, potem odciśnij z nich płyn. Cebulę obierz i pokrój na bardzo drobną kostkę. Jajko ubij i dodaj do startych ziemniaków. W tak przygotowanej masie rozprowadź równomiernie mąkę oraz pokrojoną cebulę. Uwaga! Przygotowana masa nie może być zbyt rzadka. Gdy gulasz jest już gotowy, rozgrzej na patelni trochę oliwy. Formuj duże placki i smaż je po około 3 minuty z każdej strony. Przed podaniem, każdy z placek polej gulaszem,odrobiną śmietany,posypać startym serem i polej ketchupem. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Placki po węgiersku (strona 1 z 1)  
Bahus

Bahus

2008-12-08 13:11
dziś mam to danie na obiad.
Skomentuj
Oceń:
0
olimpia200

olimpia200

2010-05-10 14:52
mniam mniam chyba jutro u mnie na obiad:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Chili con carne Zraziki wołowe z boczkiem Pierożki z mięsem wołowym
Wołowina z pak choi   Mięso wołowe na winie Gulasz wołowy z warzywami
Tatar wołowy z ogórkiem i cebulą Wieńcowy chleb z tatarem i szpinakiem Mięso wołowe w sosie
Wołowina w czerwonym winie z ziemniakami Pieczeń wołowa duszona Gołąbki pieczone z kapustą kiszoną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane