Strona główna Placki po węgiersku

Placki po węgiersku
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia węgierska

Anusia

Szef Kuchni
Przepisy: 27
zdjęcia: 1 z 1
Placki po węgiersku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Placki po węgiersku dla prawdziwego smakosza.


trudność: łatwe
czas:

Placki po węgiersku - SKŁADNIKI:

Placki po węgiersku - PRZYGOTOWANIE:

Przygotuj gulasz: mięso umyj,jeżeli mięso ma żyły to je usuń, pokrój mięso w niezbyt grubą kostkę, po czym posyp przeprawami i mąką. Zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulą. potem podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat , przyprawy oraz pozostałą mąkę wymieszaną z małą ilością zimnej wody. W trakcie duszenia zetrzyj na tarce obrane ziemniaki, potem odciśnij z nich płyn. Cebulę obierz i pokrój na bardzo drobną kostkę. Jajko ubij i dodaj do startych ziemniaków. W tak przygotowanej masie rozprowadź równomiernie mąkę oraz pokrojoną cebulę. Uwaga! Przygotowana masa nie może być zbyt rzadka. Gdy gulasz jest już gotowy, rozgrzej na patelni trochę oliwy. Formuj duże placki i smaż je po około 3 minuty z każdej strony. Przed podaniem, każdy z placek polej gulaszem,odrobiną śmietany,posypać startym serem i polej ketchupem. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Placki po węgiersku (strona 1 z 1)  
Bahus

Bahus

2008-12-08 13:11
dziś mam to danie na obiad.
Skomentuj
Oceń:
0
olimpia200

olimpia200

2010-05-10 14:52
mniam mniam chyba jutro u mnie na obiad:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Ostra wołowina po koreańsku Pieczeń wołowa z miodem Meksykańskie pulpeciki
Na kanapki: pieczona wołowina Pikantny gulasz wołowy Köttbullar - klopsiki szwedzkie a`la Igraszki
Wołowina w sosie Hamburgery Milczara Wołowina z pak choi
Karminadle wieprzowo-wołowe Eli Paprykowe naleśniki z wołowym farszem Zraziki wołowe z papryką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane