Strona główna Placki po węgiersku

Placki po węgiersku
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia węgierska

Anusia - Przepis na: Placki po węgiersku offline

Szef Kuchni
Przepisy: 27
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Placki po węgiersku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Placki po węgiersku dla prawdziwego smakosza.


trudność: łatwe
czas:

Placki po węgiersku - SKŁADNIKI:

Placki po węgiersku - PRZYGOTOWANIE:

Przygotuj gulasz: mięso umyj,jeżeli mięso ma żyły to je usuń, pokrój mięso w niezbyt grubą kostkę, po czym posyp przeprawami i mąką. Zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulą. potem podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat , przyprawy oraz pozostałą mąkę wymieszaną z małą ilością zimnej wody. W trakcie duszenia zetrzyj na tarce obrane ziemniaki, potem odciśnij z nich płyn. Cebulę obierz i pokrój na bardzo drobną kostkę. Jajko ubij i dodaj do startych ziemniaków. W tak przygotowanej masie rozprowadź równomiernie mąkę oraz pokrojoną cebulę. Uwaga! Przygotowana masa nie może być zbyt rzadka. Gdy gulasz jest już gotowy, rozgrzej na patelni trochę oliwy. Formuj duże placki i smaż je po około 3 minuty z każdej strony. Przed podaniem, każdy z placek polej gulaszem,odrobiną śmietany,posypać startym serem i polej ketchupem. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Placki po węgiersku (strona 1 z 1)  
Bahus

Bahus
offline

2008-12-08 13:11
dziś mam to danie na obiad.
Skomentuj
Oceń:
0
olimpia200

olimpia200
offline

2010-05-10 14:52
mniam mniam chyba jutro u mnie na obiad:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką
Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu
 Rozbef wołowy w sosie chimichurri Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane