Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 701]

Placki z buraków

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Idealny, lekki posiłek dla osób lubiących buraki. Placuszki są łatwe w przygotowaniu i smakują rewelacyjnie.

Placki z buraków

Składniki:

Placki z buraków

Sposób przygotowania:

Placki z buraków
Buraki ugotować, obrać i zmiksować blenderem. Wymieszać z mąkami i jajkiem. Doprawić do smaku.

Rozgrzać olej na patelni i łyżka nakładać placki. Smażyć pod przykryciem przez około 5 minut.

Po tym czasie pokrywkę zdjąć, placki przewrócić i smażyć do zarumienienia się.

Można podawać ze śmietaną, choć również idealnie smakują bez dodatków.