aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Placki z dyni na obiad

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszności i samo zdrowie na talerzu na obiad! Witaminki na każdą porę roku i dania! Polecam witamin nigdy za wiele!

Placki z dyni na obiad

Składniki:

Placki z dyni na obiad

 

 

 

Sposób przygotowania:

Placki z dyni na obiad
Wykonanie: Dynię obieramy i miąższ dyni ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do niej pestki słonecznika, zmiażdżony przez praskę czosnek, sól, jajo i bułkę tartą tak, aby uzyskać gęstą konsystencję. Formułujemy kotlety i panierujemy je w mące pszennej i smażymy na rumiano na tłuszczu. Podajemy polane keczupem.