goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Placki z dyni ze śmietaną i majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Są pyszne, lekkie, puszyste

Placki z dyni ze śmietaną i majerankiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki z dyni ze śmietaną i majerankiem

 

Sposób przygotowania:

Placki z dyni ze śmietaną i majerankiem
Dynię ścieramy na grubej tarce lub miksujemy (odciskamy z nadmiaru soku). Do startej dyni dodajemy żółtka, mąkę, śmietanę. Farsz doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy ubitą z białek pianę. Całość mieszamy. Masę nakładmay łyżką na głęboki olej, smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy na ciepło.
Placki z dyni ze śmietaną i majerankiem
Dynię ścieramy na grubej tarce lub miksujemy
Placki z dyni ze śmietaną i majerankiem
Dynię mieszamy ze śmietaną oraz pozostałymi składnikami.