slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Placki z gotowanych ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czasem zostają nam po obiedzie niezjedzone ziemniaki i to jest sposób na smaczny i tani obiad na drugi dzień.

Placki z gotowanych ziemniaków

Składniki:

Placki z gotowanych ziemniaków

 

Sposób przygotowania:

Placki z gotowanych ziemniaków
Ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Na rozgrzanej patelni z łyżeczką oleju kokosowego smażymy cebulę wraz z czosnkiem aż się zeszkli.

Dodajemy do ziemniaków i mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie.

Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju kokosowego i kładziemy łyżką porcję ciasta, lekko dociskając. Smażymy z obu stron na złoty kolor.