smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Placki z gotowanych ziemniaków w płatkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo fajny sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. Rumiane i chrupiące kotlety są pyszne.

Placki z gotowanych ziemniaków w płatkach

Składniki:

Placki z gotowanych ziemniaków w płatkach

 

Sposób przygotowania:

Placki z gotowanych ziemniaków w płatkach
1. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub skręcić przez maszynkę, dodać jajko, mąkę i pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Wszystko doprawić solą i pieprzem według własnego smaku i wyrobić na gładką masę.

2. Na patelni rozgrzać olej. Z ziemniaków formować płaskie kotlety i obtaczać w płatkach kukurydzianych. Smażyć na rumiano.