Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Placki z jablkiem, brzoskwinia i cukinia

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Slodkie placuszki. Mozna podac z kwasnym dzemem, jogurtem lub smietana.

Placki z jablkiem, brzoskwinia i cukinia

Składniki:

Placki z jablkiem, brzoskwinia i cukinia

 

 

Sposób przygotowania:

Placki z jablkiem, brzoskwinia i cukinia
Oddzielic zóltka od bialek. Zoltka utrzec z cukrem, bialka z odrobina soli. Zmiksowac mase zoltkowa z bialkowa, dodac jogurt, make, przyprawy i olej, zmiksowac. Odstawic na 15-30 min. Obrac jablka i cukinie, starkowac. Odsaczyc brzoskwinie i pokroic na kosteczke. Posypac odrobina cukru, skropic sokiem z cytryny(malej) i wymieszac. Osaczyc z wytworzonego soku i wymieszac z masa maczno-jajeczna. Wyprobowac do smaku, mozna dodac cukier jak ktos woli slodsze.Na glebokim oleju i w wysokiej temperaturze smazyc placki, rumieniac z obu stron. Po usmazeniu i wyjeciu, placki ukladamy na papierze by odsaczyc nadmiar tluszczu. Smacznego :)