reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Placki z kapusty kiszonej i ziemniaków

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Placki podaję z gulaszem, ale można tez je jeść tak jak zwykłe ziemniaczane

Placki z kapusty kiszonej i ziemniaków

Składniki:

Placki z kapusty kiszonej i ziemniaków

 

 

Sposób przygotowania:

Placki z kapusty kiszonej i ziemniaków
Kapustę bardzo mocno odciskamy z soku i drobno kroimy ( na 1 cm kawałki lub mniejsze) Ziemniaki i cebulę trzemy tak jak na placki. Łączymy kapustę z ziemniakami i cebulą, dodajemy przyprawy- sól, pieprz, kminek i czosnek oraz jajka i mąkę. Dokładnie wyrabiamy. Ciasto nie może być zbyt suche Smażymy cienkie placki, na patelni o średnicy 16 cm i na łyżce oleju na rumiano. Z tej porcji wychodzi 8 placków.