kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Placki z kapusty włoskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste a całkiem smaczne lekkie danie obiadowe lub jako podwieczorek. Danie wywodzi się z kuchni góralskiej.

Placki z kapusty włoskiej

Składniki:

Placki z kapusty włoskiej

 

Sposób przygotowania:

Placki z kapusty włoskiej
Kapustę obrać z zewnętrznych liści, przekroić na pół lub na ćwiartki i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, przestudzić i zemleć. Doprawić, wbić jajko, dodać mąkę. Smażyć jak placki ziemniaczane na tłuszczu z obu stron na rumiano. Podawać same lub z sałatką ze świeżych warzyw. Polecam jako lekkie danie obiadowe.