sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Placki ziemniaczane 6.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Można podawać i na słodko i na słono. W zależności od własnych upodobań.

Placki ziemniaczane 6.

Składniki:

Placki ziemniaczane 6.

 

 

  • dla wyostrzenia smaku można zetrzeć cebulę

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane 6.
Wszystkie ziemniaki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Mąkę przesiać i dodać do startych ziemniaków. Składniki wymieszać dokładnie Dodać jajko, sól i pieprz do smaku. Wszystko znów mieszamy. Dodatkowo można zetrzeć cebulę wedle uznania. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki na rumiano z obu stron. Podajemy ze śmietaną i cukrem lub sosem np. pieczarkowym. Smacznego.