eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Placki ziemniaczane Eli z kaszą i chorizo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne placki ziemniaczane z kaszą,chorizo i serem.

Placki ziemniaczane Eli z kaszą i chorizo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki ziemniaczane Eli z kaszą i chorizo

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane Eli z kaszą i chorizo
Kaszę gotować w dwóch szklankach wrzącej,osolonej wody przez 20 minut i ostudzić. Czosnek i cebule obrać z łupinek. Obrane cebule i czosnek zblendować na miazgę w malakserze. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Chorizo pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki obrać,umyć i zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Z masy ziemniaczanej odcisnąć wodę. Wodę z ziemniaków odstawić,żaby skrobia się odstała. Zlać wodę z nad skrobi. Do ziemniaków dodać skrobię,kaszę,chorizo,cebulę z czosnkiem,ser,jajka i majeranek. Masę doprawić solą,pieprzem i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej,kłaść łyżką ciasto formując placki i piec na złoto z obu stron. Podawać zaraz po usmażeniu. Smacznego!
Placki ziemniaczane Eli z kaszą i chorizo
Przygotować składniki placków ziemniaczanych.
Placki ziemniaczane Eli z kaszą i chorizo
Ziemniaki obrać i umyć cebule pokroić i dodać czosnek.
Placki ziemniaczane Eli z kaszą i chorizo
Do miski włożyć potarte ziemniaki kaszę jajka cebulę i przyprawy.
Placki ziemniaczane Eli z kaszą i chorizo
Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i dodać do pozostałych składników.