Strona główna Placki ziemniaczane z gulaszem

Placki ziemniaczane z gulaszem.

Dania « poprzedni | następny »
sylwiadziadek2 offline

Szef Kuchni
Przepisy: 84
Placki ziemniaczane z gulaszem.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Są bardzo dobre prawie jak po węgiersku. Polecam przykryte i polane śmietaną


trudność: łatwe
czas:

Placki ziemniaczane z gulaszem. - SKŁADNIKI:

  • ziemniaki ok.pół kilograma(ilość zależy od osób)
  • 1 cebulę
  • 3 główki czosnku
  • mięso gulaszowe ok. pół kilograma
  • sos jasny
  • (*śmietana)

Placki ziemniaczane z gulaszem. - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki zetrzeć na tarce wraz z cebulą. Dodać wyciśnięte główki czosnku.
Zasypać mąką i wymieszać. N a rozgrzanym oleju smażyć po 2 placki lub 1 duży. Są bardzo smaczne takie duże i bardzo syte.
Na oddzielnej patelni lekko "ugotować" mięso tak żeby było miękkie id dodać sos zrobiony z wodą. Wszystko wymieszać i odstawić na bok. Jeśli placki są już usmażone dać na wierzch gulasz przykryć lub jeść odkryte. Jeśli są przykryte świetnie smakują ze śmietaną na wierzchu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Placki ziemniaczane z gulaszem.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Muszelki z sosem mięsno warzywnym Naleśniki kukurydziane Świderki z pieczarkami i kabanosem
Ketchupowe naleśniki z jajecznicą Lniane naleśniki z pomidorami Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso
Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Cydrowe naleśniki z prażonymi jabłkami Makaron z dynią i pieczarkami
Ryż smażony po kantońsku z łososiem i warzywami Kakaowe racuszki z jagodami Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane