Strona główna Placki ziemniaczane z gulaszem

Placki ziemniaczane z gulaszem.

Dania « poprzedni | następny »
sylwiadziadek2 - Przepis na: Placki ziemniaczane z gulaszem. offline

Szef Kuchni
Przepisy: 84
Placki ziemniaczane z gulaszem.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Są bardzo dobre prawie jak po węgiersku. Polecam przykryte i polane śmietaną


trudność: łatwe
czas:

Placki ziemniaczane z gulaszem. - SKŁADNIKI:

  • ziemniaki ok.pół kilograma(ilość zależy od osób)
  • 1 cebulę
  • 3 główki czosnku
  • mięso gulaszowe ok. pół kilograma
  • sos jasny
  • (*śmietana)

Placki ziemniaczane z gulaszem. - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki zetrzeć na tarce wraz z cebulą. Dodać wyciśnięte główki czosnku.
Zasypać mąką i wymieszać. N a rozgrzanym oleju smażyć po 2 placki lub 1 duży. Są bardzo smaczne takie duże i bardzo syte.
Na oddzielnej patelni lekko "ugotować" mięso tak żeby było miękkie id dodać sos zrobiony z wodą. Wszystko wymieszać i odstawić na bok. Jeśli placki są już usmażone dać na wierzch gulasz przykryć lub jeść odkryte. Jeśli są przykryte świetnie smakują ze śmietaną na wierzchu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Placki ziemniaczane z gulaszem.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Klopsiki w kapuście Roladki schabowe nadziewane Makaron spaghetti z pesto i słonecznikiem
Pieczeń w chlebie schowana Wiejska zapiekanka Domowe pity do kebaba
Zapiekane naleśniki a la caprese Pierogi z zielonawymi gołąbkami Naleśniki czekoladowe z ananasem
Jajeczna pasta z kurczakiem Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj