Strona główna Placki ziemniaczane z pieczarkami

Placki ziemniaczane z pieczarkami

Ziemniaki « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Placki ziemniaczane z pieczarkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6102

Pieczarki starannie umyć, pokrajać w paski, włożyć na podsmażoną, pokrajaną w


trudność: łatwe
czas:

Placki ziemniaczane z pieczarkami - SKŁADNIKI:

Placki ziemniaczane z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki starannie umyć, pokrajać w paski, włożyć na podsmażoną, pokrajaną w kostkę cebulkę, razem usmażyć, dodać śmietane rozmieszaną z mąką, przyprawy, poddusić. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce, wymieszac z dodatkami, usmażyć placki, składając jeden na drugim aby nie ostygły. Mortadelę pokrajac w plasterki. Na każdy placek układać plasterek wędliny, grzyby i przykryć drugim plackiem. Podawać z surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Placki ziemniaczane z pieczarkami (strona 1 z 1)  
Gość

Ja
gość

2008-12-30 09:38
Przepyszne, smak dosłownie mnie powalił!!!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ziemniaki
Smażona papka ziemniaczana mojego syna Kotleciki ziemniaczano-serowe Chleb ziemniaczany z amarantusem
Pyzy z mięsem i wątróbką Placki ziemniaczane z kiełbasą i serem Morszczuk w migdałach z ziemniakami księżnej
Kotlety rybno-ziemniaczane Jarmużowa zupa Eli Frytki prosto z piekarnika
Zapiekanka z mięsa mielonego i z ziemniaków Tradycyjne kluski śląskie Pierogi ruskie z czubrycą zieloną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane