Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczne placki ziemniaczane polane gulaszem

Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym
Najpierw robimy gulasz. Mięso kroimy w kostkę, przesmażamy na nieiwelkiej ilośc oleju, zalewamy wodą, dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe - gotujemy. Pieczarki kroimy na połowki i przesmażamy na 2 łyżkach masła roślinnego. Po godzinie od chwili zagotowania mięsa dodajemy pieczarki, doprawiamy wszystko do smaku i gotujemy jeszcze 20 minut - tak by woda wmiare wyparowała.

Ziemniaki obieramy i ucieramy, cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy jajko, mąkę oraz pieprz - mieszamy. Na patelni smażymy po obu stronach cienkie placki ziemniaczane. Gorące układamy na talerz i polewamy gulaszem.
Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym
Ziemniaki obieramy i ucieramy, cebulę kroimy w drobną kostkę,
Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym
Gorące układamy na talerz i polewamy gulaszem.
Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym
Etap 3