Strona główna Placki ziemniaczane z twarożkiem

Placki ziemniaczane z twarożkiem.

anula250 offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 213
zdjęcia: 1 z 1
Placki ziemniaczane z twarożkiem.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Proste danie z twarożkiem na słono.


trudność: łatwe
czas:

Placki ziemniaczane z twarożkiem. - SKŁADNIKI:

Placki ziemniaczane z twarożkiem. - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki należy obrać ze skórki, następnie dokładnie je płuczemy i wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki do blendera. Cebulę obieramy ze skórki, następnie odcinamy brzegi, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, zamykamy wieczko blendera i miksujemy na jednolitą masę. Na patelnię wlewamy olej słonecznikowy, łyżką nakładamy porcje masy i smażymy z obydwu stron na złoty kolor.
Do wysokiego naczynia wrzucamy twaróg, który rozgniatamy widelcem, wlewamy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy, aby składniki się dokładnie połączyły.
Placki wykładamy na talerz, obok układamy twarożek i danie gotowe.
Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Placki ziemniaczane z twarożkiem.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami
Rosół orientalny z kurczaka Naleśniki z mięsem i warzywami Dyniowy gulasz ala leczo z klopsikami
Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro Rozgrzewające leczo z makaronem
Kurczak z estragonową salsą verde Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Krokiety po rusku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane