lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Placuchy z mintaja

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszne placuchy z mintaja

Placuchy z mintaja

Składniki:

Placuchy z mintaja

 

Sposób przygotowania:

Placuchy z mintaja
Rybę ugotuj na miękko.W maszynce do mięsa zmiel rybę wraz z obranymi ząbkami czosnku i cebulą.Z mąki,mleka i jajek zrób ciasto które powinno być trochę bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe.Zmieloną rybę z dodatkami połącz z ciastem.Całość dopraw przyprawami do smaku.Rozgrzej na patelni olej.Na bardzo rozgrzany olej kładź łyżką porcje masy rybnej i smaż z dwóch stron na złoty kolor placuszki.Podawaj je z surówkami na ciepło.

Tagi:

mintaj dania