lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Placuszek z truskawkami i galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Polecam super są te ciasta biszkoptowe zwłaszcza na upalne dni .

Placuszek z truskawkami i galaretką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszek z truskawkami i galaretką

 

  • Biszkopt:

 

  • 4 jaja

 

  • 125 gram cukru

 

 

  • 4 łyżki mąki tortowej

 

 

  • cukier z prawdziwą wanilia i nutą kardamonu 1 opakowanie

 

  • Masa na biszkopt:

 

  • mrożone owoce ( rabarbar aronia porzeczki śliwki ) 800 gram

 

 

  • Galaretki truskawkowe 3 szt

 

  • cukier truskawkowy

Sposób przygotowania:

Placuszek z truskawkami i galaretką
1. Ubiłam osobno białka i żółtka z cukrem i cukrem waniliowym . 2. Zmieszałam obie masy dodałam mąki z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. 3. Ciasto przelałam do formy prostokątnej standardowej blaszki wyłożonej folia aluminiową. 4. Piekłam 35 minut w 180 stopniach. 5. Po upieczeniu ułożyłam na biszkopcie umyte i pokrojone truskawki. 6.Mrożone owoce wrzuciłam do garnka zagotowałam cukrem truskawkowym wsypałam galaretki i wymieszałam do rozpuszczenia ich. 7. Kiedy masa ostudziła się przełożyłam ja na biszkopt z truskawkami . 8.Wstawiłam do lodówki do zastygnięcia podawałam schłodzone.
Placuszek z truskawkami i galaretką
Upiekłam biszkopt pamietajcie by piec na folli aluminiowej
Placuszek z truskawkami i galaretką
Na upieczony biszkopt ułozyłam pokrojone truskawki
Placuszek z truskawkami i galaretką
Do garnka włożyłam zmrożone owoce i mieszałam do rozgotowania dodalam cukier truskawkowy i galaretki
Placuszek z truskawkami i galaretką
Masę chłodna już przełozylam na biszkopt z truskawkami i wsatwiłam do zastygniecia do lodówki