Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Placuszki bananowe z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo smaczne i niezwykle puszyste placuszki z dodatkiem banana, czekolady i płatków migdałowych. Posmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym.

Placuszki bananowe z czekoladą

Składniki:

Placuszki bananowe z czekoladą

 

  • 1,25 szklanki mąki
  • niecałe 1/2 szklanki mleka
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki cukru waniliowego
  • 3 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 duży banan
  • 4 kostki czekolady
  • łyżka płatków migdałowych
  • jedno jajko
  • olej do smażenia
  • cukier puder lub dżem

Sposób przygotowania:

Placuszki bananowe z czekoladą
Mleko, cukier, jajko i proszek do pieczenia zmiksować na gładką masę. Banana rozgnieść widelcem i dodać do masy razem z płatkami migdałowymi. Czekoladę pokroić na małe kawałki, dodać do masy i całość dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię z niewielką ilością oleju i nakładać ciasto porcjami. Usmażone placuszki przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem lub posmarować dżemem.