ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Placuszki bananowo-miodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne placuszki na słodko z bananami

Placuszki bananowo-miodowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki bananowo-miodowe

 

 

Sposób przygotowania:

Placuszki bananowo-miodowe
Do pierwszej miski sypiemy suche składniki tj. Mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Całość delikatnie mieszamy przy użyciu łyżki tak aby składniki równomiernie się połączyły. Bierzemy drugą miskę i przy użyciu miksera roztrzepujemy jajka, wlewamy kefir, miód, oraz roztopione w mikrofalówce masło. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Banana po obraniu ze skórki kroimy na drobne kawałki i dodajemy do miski z płynnymi składnikami. Mieszamy delikatnie łyżką. Teraz dodajemy suche składniki. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Patelnię stawiamy na kuchence i rozgrzewamy. Nakładamy łyżką ciasto i formujemy małe placuszki. Smażymy na suchej patelni z obu stron do uzyskania jasnobrązowej barwy. Po usmażeniu układamy placuszki warstwowo i polewamy miodem.
Placuszki bananowo-miodowe
Do pierwszej miski sypiemy suche składniki tj Mąkę proszek do pieczenia i cukier Całość delikatnie mieszamy przy użyciu łyżki tak aby składniki równomiernie się połączyły
Placuszki bananowo-miodowe
Bierzemy drugą miskę i przy użyciu miksera roztrzepujemy jajka wlewamy kefir miód oraz roztopione w mikrofalówce masło Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy
Placuszki bananowo-miodowe
Banana po obraniu ze skórki kroimy na drobne kawałki i dodajemy do miski z płynnymi składnikami Mieszamy delikatnie łyżką Teraz dodajemy suche składniki Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy
Placuszki bananowo-miodowe
Patelnię stawiamy na kuchence i rozgrzewamy Nakładamy łyżką ciasto i formujemy małe placuszki Smażymy na suchej patelni z obu stron do uzyskania jasnobrązowej barwy

Tagi:

jajko jajka