agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Placuszki dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Super smakowite placuszki, które w mig rozejdą się z talerza.Można podawać na słodko lub z ostrym sosem

Placuszki dyniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki dyniowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki dyniowe
Dynię obrać i oddzielić miąższ od pestek i włókiem. Do placuszków dodajemy tylko miąższ. ścieramy dynię na tarce o grubych oczkach. dodajemy mąkę, jajko i mleko i sodę i mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy placuszki. Tak żeby były usmażone z obu stron. Najlepiej smakują ciepłe od razu po usmażeniu, ale na zimno też je można jeść
Placuszki dyniowe
Oddzielić miąższ dyni od pestek i włókien
Placuszki dyniowe
Zetrzeć na tarce o grubych oczkach żeby były kawałki dyni
Placuszki dyniowe
Dodać jajko, mleko, mąkę i sodę i wszystko wymieszać
Placuszki dyniowe
Placuszki smażyć z obu stron tak długo aż zobaczymy że są gotowe

Tagi:

jajko dynia jajka