agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Placuszki dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybszych w wykonaniu placuszków chyba nie ma. Chrupiące, w pysznej panierce jak kotlet schabowy. Polecam

Placuszki dyniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki dyniowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki dyniowe
Dynię kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Jajko rozbijamy i roztrzepujemy na talerzu. Bułkę tartą wysypujemy na drugi talerz. Plastry dyni posypujemy solą, i za chwilę maczamy na przemian w jajku, bułce tartej, jajku i bułce tartej i na patelnię. Na rozgrzany tłuszcz. Można podawać z sosem ostrym.
Placuszki dyniowe
Dynię kroimy na plasterki o grubości ok. 0,5 cm
Placuszki dyniowe
Plaster maczamy w roztrzepanym jajku na talerzu.
Placuszki dyniowe
Następnie obtaczamy na drugim talerzu w bułce tartej
Placuszki dyniowe
Przekładamy na patelnię i smażymy aż placuszki będą rumiane.