Katarzyna J.

Katarzyna J.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1194]

Placuszki dyniowo- ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne placuszki dyniowo- ziemniaczane- każdemu będą smakować. Doskonałe na obiad dla całej rodziny.

Placuszki dyniowo- ziemniaczane

Składniki:

Placuszki dyniowo- ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Placuszki dyniowo- ziemniaczane
1. Ziemniaki oraz dynię obieram i ścieram na tarce o małych oczkach. Do startych warzyw dodaję jajko, mąkę oraz przyprawy. Dokładnie mieszam.

2. Na patelnię z rozgrzanym olejem łyżką nakładam niewielkie porcje masy tworząc placuszki. Placki smażę na rumiano z dwóch stron.

Po usmażeniu odsączam tłuszcz na papierowym ręczniku.