haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Placuszki Good Food po góralsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Najlepsze góralskie placuszki usmażone na złoto! Można do nich wykorzystać to, co mamy w lodówce, czyli zrobić "przegląd tygodnia" ;)

Placuszki Good Food po góralsku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Placuszki Good Food po góralsku

 

  • 4 wafelki extra cieńkieGood Food
  • 2 jaja
  • 1/2 cebuli
  • plasterek szynki
  • 1/4 papryki czerwonej
  • sól, pieprz, papryka sproszkowana słodka
  • Olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Placuszki Good Food po góralsku
Cebulę, paprykę i szynkę pokroić w bardzo drobniutką kostkę. Wrzucić razem z jajami do miski i roztrzepać widelcem, jak na omlet. Dodać sól, pieprz i paprykę. Olej rozgrzać na patelni. Wafle Good Food obtaczać w jajku z dwóch stron, podsmażyć z jednej strony na złoto, obrócić i łyżka dołożyć na wierzch resztę jaja. Zmniejszyć ogień, przykryć i zostawić na chwilę na małym ogniu, aż zrumienią się na złoto. Podawać na ciepło z kropelka ketchupu.
Placuszki Good Food po góralsku
bez ketchupu

Tagi:

szynka