Shauma

Shauma

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Placuszki rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealnie smakuje z ryżem :)

Placuszki rybne

Składniki:

Placuszki rybne

 

  • 750 g filetów z pangi
  • bułka tarta
  • 1 cebula
  • 90 g sera żółtego (startego)
  • szczypiorek lub koperek
  • 1 jajko
  • mały majonez
  • sol,pieprz,olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki rybne
Rybe miksujemy na papke,dodajemy bulke tarta i porojona w kostke cebule,ser i jajko oraz odrobine soli.Po wymieszaniu uformowac okragle placuszki i wstawic do lodowki na 15 min.Po wyjeciu obtoczyc w bulce tartej i usmazyc na oleju.Majonez wymieszac z posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem i podawac jako dip do rybnych placuszkow.