Placuszki ryżowe z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne,chrupiące placuszki ryżowe z łososiem

Placuszki ryżowe z łososiem

Składniki:

Placuszki ryżowe z łososiem

 

Sposób przygotowania:

Placuszki ryżowe z łososiem
Przygotowanie:
Ryż gotuj 10 minut w 300 ml wody.Przemieszaj widelcem,przestudź.Dodaj posiekaną natkę i jajka,przypraw solą i pieprzem.Nabieraj po łyżce masy,i smaż placuszki na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Śmietanę wymieszaj z musztardą.Przypraw sokiem cytrynowym,solą i pieprzem.Na talerzach układaj po 3 placuszki ryżowe.Przekładaj je listkami sałaty,pokrojonymi plastrami łososia i ogórka.Posmaruj sosem musztardowym.Udekoruj gałązkami koperku.