Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Placuszki ryżowo-bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placuszki ryżowo-bananowe na drugie śniadanie dla niejadków, w domu i na wycieczce. Idealne w diecie 3xbez.

Placuszki ryżowo-bananowe

Składniki:

Placuszki ryżowo-bananowe

 

  • 1 szklanka wody (ewentualnie mleko roślinne)
  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1 dojrzały banan
  • olej kokosowy do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki ryżowo-bananowe
Banana obrać, położyć do miseczki i rozgnieść widelcem lub zblendować z wodą (lub mlekiem roślinnym). Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Nakładamy placuszki na patelnie z rozgrzaną niewielką ilością oleju. Smażymy dłużej z obu stron.

Podajemy z dżemem, syropem klonowym lub z ulubionymi dodatkami.

Tagi:

placuszki