iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Placuszki z bananami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczne placuszki, nadają się na kolację lub śniadanie dla małych i dużych.

Placuszki z bananami. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placuszki z bananami.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z bananami.
Obie mąki przesiać i wymieszać z cukrem na sucho dodać drożdże rozpuszczone w ciepłym mleku i jajko, dokładnie wymieszać. Gładkie ciasto odstawić do wyrośnięcia(ciasto jest luźne). Banany obrać i pokroić w plasterki, dokładnie skropić skropić sokiem cytrynowym, aby nam nie ściemniały. Patelnię nagrzać i tylko delikatnie przetrzeć olejem, na gorącą patelnię kłaść łyżką ciasto tak, aby były malutkie placuszki na wierzchu ułożyć kilka plasterków banana i pozwolić, aby sam się zanurzył w cieście, smażyć na złoty kolor. Placuszki podawać gorące polane sosem bananowym lub tylko posypane cukrem pudrem . Sos bananowy: Banana dokładnie zmiksować z jogurtem i 1 łyżką cukru.
Placuszki z bananami.
Na goraca patelnię lać porcję ciasta, ułożyć na nim plasterki banana
Placuszki z bananami.
Placuszki smazyć na złoty kolor z obu stron na gorącej patelni
Placuszki z bananami.
Placuszki można też podać tylko posypane cukrm pudrem

Tagi:

jajko sosy jajka